Noorwegen 2010 – dag 1 – Off to Norway

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Zaventem – Honefoss
Afstand:  1700 km
Activiteiten: rijden, slapen, rijden, slapen, rijden, zwemmen, slapen
Weer: afwisselend bewolkt en zonnig
Overnachting: Camping Onsakervika, Tyrifjord

Het is vrijdagavond en we hebben allen een drukke werkweek achter de rug. Met 8 zijn we. We spreken af in Zaventem waar we beide auto’s vullen met rugzakken, voedsel en onszelf. Het is even stapelen om alles in de auto’s te krijgen, maar met wat herorganisatie lukt het uiteindelijk. We hebben elk een bak mee met voedsel en spullen én een trekrugzak die volgeladen is met gear voor de trektocht.
Nadat we de walkie talkies getest hebben om elkaar op de hoogte te houden en te entertainen tijdens de rit, vertrekken de twee auto’s rond 23u richting Noorwegen. We zouden de namiddag nadien tot boven Oslo willen geraken.
We rijden in karavaan om beurten en stoppen even in het holst van de nacht in Duitsland, waar we het x aantal kilometers later ook dag zien worden. 

Eventjes geraken we de andere auto kwijt en is de afstand te ver geworden om nog gebruik te maken van de walkie talkies, maar na een poosje vinden we elkaar terug. We rijden Denemarken binnen en nemen de lange weg via Fyn en Sjaelland naar Zweden. De lange bruggen zorgen voor een eerste waauw-gevoel en algemeen jolijt.

Het stuk door Zweden lijkt langer dan verwacht en we zijn blij wanneer we de grens oversteken naar Noorwegen, al is de chaotische route doorheen Oslo er even te veel aan. We zijn ondertussen al bijna 16 uur aan het rijden maar we houden ons sterk met Wim’s goede en foute mixtapes.

Ter hoogte van Honefoss, gelegen aan de Tyrifjord, houden we halt. We komen aan op de grote maar rustige camping Onsakervika en stellen onze tentjes op. 

Wanneer de tenten eenmaal opgesteld staan (bij sommige duurt dit al wat langer omdat de tenten voor het eerst gebruikt worden) nemen we een duik in de prachtige fjord. Van verkwikking gesproken!
Na een heerlijke duik koken we voor een eerste maal een potje. De kennismaking met de Noorse muggen is allesbehalve aangenaam, maar we zijn toch moe van het lange rijden en kruipen vroeg onder wol. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s