Noorwegen 2010 – dag 2 – Jotunheimen, het land van de reuzen

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Honefoss – Jotunheimen
Afstand:  305 km
Activiteiten: rijden en trekking voorbereiden
Weer: zonnig
Overnachting: Wildkamperen langs het Gjendemeer, Gjendesheim

Rond 11u de volgende ochtend pakken we in en rijden we de laatste honderden kilometers richting het nationaal park Jotunheimen. Net voor aankomst doen we goede raad op en kopen we de topografische kaarten van Oost en West Jotunheimen (1:50000) in het informatiecentrum. 

En dan plots vanuit het niets doemt het land van de reuzen voor ons op. We stoppen even langs de weg en genieten van het kale landschap en de verre uitzichten.

Na nog enkele kilometers te rijden komen we toe in Gjendesheim, onze vertrekplaats voor de zesdaagse trektocht door het nationale park Jotunheimen. Gjendesheim ligt aan het Gjendemeer en is in feite niet meer dan een grote hut aan de rand van het park. Van hierafaan niets dan bergen, stenen en meren, zoveel is duidelijk.

Het is even schikken om alle proviand en kampeerspullen in de rugzak te krijgen en om het geheel op de rug te heffen. Het worden lastige eerste dagen met die loodzware rugzakken: 15 à 20 kg per persoon weegt wel even door! We danken de Berlingo’s voor de trouwe dienst en laten de wagens voor een week achter op de parking iets verderop.

Na een laatste check en dubbelcheck van onze gear zijn we klaar voor het avontuur en zoeken we elk in paren een plekje uit langs het Gjendemeer voor onze eerste nacht wildkamperen.

We koken onze eerste trekkersmaaltijd en vergelijken en proeven elkanders eten.

Nil en Jo gaan nog even de helling op waarna Nil ons allen trakteert op een spontane yogasessie. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s