Canada & USA – dag 9 – Hiken en hiken

Klik hier voor een overzicht van de reis

Route: /
Afstand:  /
Activiteiten: Lake Louise, Lake Agnes & Big Beehive, Plain of Six Glaciers
Weer: zonnig-bewolkt
Wildlife: eekhoorns
Overnachting: Johnston Canyon Campground, Banff NP

Vandaag staan we om zeven uur op en kleden we ons snel aan om naar Lake Louise te vertrekken en de toeristen voor te zijn. Op het programma staat de combinatie van de Lake Agnes & Big Beehive trail en de Plain of Six Glaciers trail, goed voor een 18 km.

 

Na wat auto start-perikelen en een verse koffie en koffiekoeken parkeren we rond negen uur de auto aan Lake Louise. We zijn bij de eersten en hebben het uitzicht op het meer voor ons alleen. 

We starten de wandeling van Lake Agnes and the Big Beehive vol goede moed en komen al gauw terecht aan Mirror lake en vervolgens aan het theehuisje bij Lake Agnes. Het is nog vroeg en er is niet veel volk te bespeuren. 

Na een heerlijke thee trekken we verder, met een stevige klim tot op de top van de Big Beehive (2270m). Onderweg worden we verrast door een regenboog over Lake Agnes. 

 
Als we eindelijk de top van de Big Beehive bereiken, hebben we een prachtig uitzicht over het melkachtige blauwgroene Lake Louise. Een aanrader! 
Na de klim trekken keren we niet terug naar Lake Louise maar trekken we verder via de Highline Trail richting Plain of the Six Glaciers. Het weer slaat om en we eindigen aan de voet van de gletsjers in een koude miezeregen. In het teahouse helemaal boven drinken we een warme kom bonensoep alvorens we de terugtocht richting Lake Louise aanvatten. We kruisen een hele reeks ‘wandelaars’ die de rotsen en modder op slippers trotseren. Ze moesten eens weten hoe koud en nat het daarboven is !

Via het wandelpad langs Lake Louise komen we rond twee uur moe maar voldaan terug aan bij de auto.  We deden vijf uur over deze tocht, met inbegrip van een thee- en soeppauze, niet slecht!
Na wat inkopen keren we terug naar de camping, doen we een klerenwasje en genieten we er van een welverdiende douche (dat was ondertussen ook al twee dagen geleden, wegens gebrek aan sanitair in de campings). 
We zijn nog niet terug aan onze tent, of de kinderen van de buren komen ons al hulp aanbieden om ons vuur aan de praat te krijgen. Ze zijn de hele avond niet meer weg te slaan van ons kampvuur. Al hebben we ondertussen -eindelijk- door hoe we het kampvuur gaande houden en heeft Ulrike zich al helemaal toegespitst op het houthakken. 
Na een vermoeiende dag kruipen we (alweer met de oordoppen) onder wol voor wat een érg koude nacht zou worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s