Zuid-Afrika 2013 – Dag 4 – Naar Kruger

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Panzi Bush Camp – Skukuza Restcamp

Afstand: 180 km
Activiteiten: wildlife spotten
Weer: zonnig en warm
Overnachting: Skukuza Restcamp
Wildlife: te veel om op te noemen

Heel vroeg in de ochtend gaan we, op aanraden van Glin, naar het viewing deck. Na de aangename verschijning van een groep dorstige giraffen gisteravond, hebben we hoge verwachtingen. Vol spanning turen we in het rond terwijl de wildernis geleidelijk aan ontwaakt en de zon verschijnt. Helaas valt er geen enkel dier te bespeuren…een beetje zonde van de slaap die we ervoor hebben gelaten, maar al bij al is het wel gezellig wakker worden.
Nadien is het tijd voor een stevig ontbijt en is de anticipatie groot om naar het mythische Kruger Park te gaan. Op weg naar de Orpen Gate, waar we het park binnen rijden, zien we plots een aantal wagens stoppen. We merken al snel wat er aan de hand is. Vlak achter het hek, in het Timbavati reservaat, liggen twee grote witte leeuwen. Wat een indrukwekkende dieren! Ze zien er schattig uit maar we weten wel beter: voorzichtig komen we iets dichterbij en genieten we van het schouwspel. Naar het schijnt zijn witte leeuwen heel zeldzaam en hebben we erg veel geluk ze van zo dichtbij te zien.

Aan de gate kopen we een boekje met een gedetailleerde kaart van het immens grote park. In dit boekje staan ook alle mogelijke dieren afgebeeld die te spotten zijn in het park. We houden de balpen al in de aanslag.

 

We beginnen onze drive en zien haast meteen een stuk of vijf impala. We zijn dolenthousiast, maar zullen doorheen de reis zoveel impala zien dat we ze liever eten.
Aan het uitkijkpunt Bobbejaankrans strekken we de benen en bekijken we met de verrekijker een spannende actiescène. Een hoop gieren aast op een dode waterbuck. Maar ook een hyena heeft haar zinnen gezet op het prooi. Uiteindelijk moet de laatste afdruipen en smullen de gieren van het lekkers. Wij moeten terug de auto in, en mogen onderweg enkel uitstappen op zulke uitkijkpunten.

Stapvoets rijden we door de geasfalteerde wegen. Onderweg komen we een allerlei dieren tegen: wrattenzwijnen, zebra’s, apen, buffels, nijlpaarden, vreemde vogels,…. We vinken alles af in het boekje dat tevens dienst doet om de namen van ongekende dieren op te zoeken. Af en toe nemen we een piste, wat de rit nog trager doet verlopen. Jammer genoeg moeten we wat versnellen, want om half zes sluit het rest camp en het is nog een lange rit.
We genieten niet alleen van al die wilde dieren om ons heen, maar ook van de mooie en gevarieerde landschappen waaronder oude baobab’s en meertjes die prachtig verlicht worden door de avondzon.
Aangekomen in Skukuza, net voor sluitingstijd, checken we in in onze ronde hutten. Bij het reserveren hadden we weinig keuze gehad en was er enkel nog plaats in Skukuza, het grootste kamp van Kruger. Maar het blijkt best gezellig te zijn én praktisch want er is een winkel en keuze uit 2 restaurants. Na een aperitief gaan we naar het restaurant waar we lekkere Zuid-Afrikaanse wijn uit een plastic fles drinken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s