Zuidwest USA – dag 3 – Alcatraz en zeeleeuwen

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: San Francisco
Afstand: /
Activiteiten: bezoek San Francisco
Weer: zonnig en warm
Overnachting: Stanford Court Hotel – San Francisco

We laten vandaag de bus achterwege en starten de dag met een wandeling tot aan de kaaien. Aan Pier 39 kopen we een koffie en blueberry scone in een koffiebar van Biscoff, de Amerikaanse versie van Lotus. Ze verkopen hier zelfs speculoospasta en speculooskoekjes. Met de koffie in de hand lopen we verder tot Pier 33, de vertrekplaats voor excursies naar Alcatraz. We hebben lang op voorhand tickets geboekt, want blijkbaar zijn de tickets voor Alcatraz vaak uitverkocht.

Een ruime boot brengt ons naar het kleine eiland van Alcatraz. Bij aankomst worden we meteen door de luidsprekers verwelkomd door een grappige ranger. We laten het volk achter ons en gaan meteen naar de ingang van het hoofdgebouw, waar we een audiogids krijgen en het bezoek beginnen. We aanschouwen de vele kleine cellen, leren over het leven in de gevangenis en komen alles te weten over de enkele ontsnappingspogingen en opstanden. Het bezoek is een echte aanrader!

Het is al erg warm wanneer we met de boot terug aan wal komen. We wandelen langs de kaaien en eten een typische crab chowder (soep geserveerd in een broodkom) aan Pier 39. Daarna gaan we kijken naar de zeeleeuwen die aan het zonnen zijn op de pontons. Het is grappig om te zien hoe ze elkaar van de pontons duwen om een plekje te vinden.

We wandelen verder in de hitte, tot aan Fishermans Wharf, waar we nog een portie verse krab eten. Het is duidelijk de meest toeristische plek van de stad.

We zetten onze tocht verder en nemen de Lombard Street, een steil kronkelstraatje met vele bochten en mooie bloemenborders. Van daaruit nemen we de bus naar Mission, de wijk die we de vorige dag zo tof vonden en waar we nog wat tijd willen doorbrengen.

We drinken weer iets in het leuke Dolores Park Cafe en nemen dan ons tweede drankje mee in het gelijknamige park. Het is er weer een gezellige drukte, veel mensen die net als ons genieten van het prachtige weer.

Wanneer onze cold brew ice coffees op zijn gaan we weer op wandel, tot we bij de taqueria Papalote toekomen. We eten er heerlijke verse guacamole en taco’s voor geen geld.Na het avondeten keren we terug naar ons hotel, met de bus en dan een stukje met de cable car, een ervaring op zich.

We doen nog een korte wandeling in de buurt van ons hotel en brengen dan de avond verder door in de gezelligheid van onze kamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s