Zuidwest USA – dag 4 – Op naar Yosemite

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route:  San Francisco – Yosemite NP
Afstand: 280 km
Activiteiten: rijden en wandelen door sequoia’s
Weer: superwarm
Overnachting: Crane Flat Campground, Yosemite NP

We hebben de afgelopen dagen geluk gehad met het weer en de totale afwezigheid van mist in San Francisco, want vandaag is alles gehuld in de wolken. Gelukkig verlaten we de stad en begeven we ons naar zonnigere oorden. We checken uit aan het hotel en eten snel ontbijt in de Starbucks om de hoek. Stappen met zware valiezen op de steile straten van San Francisco is niet zo makkelijk, maar het Hertz kantoor is gelukkig niet ver. We krijgen een ruime Mazda 5 toegewezen en worden vriendelijk wegwijs gemaakt door een man die nog in België heeft gewoond. Ulrike rijdt ons veilig uit de parking en uit het centrum.


Onderweg richting Yosemite NP stoppen we aan een Target supermarkt om een frigobox, ijs en eten te kopen. Via een kronkelende baan rijden we verder door tot de ingang van Yosemite NP. De annual pass van onze (schoon)moeder kunnen we zonder probleem hergebruiken dankzij het feit dat zij slechts één handtekening ingevuld hadden en wij dus een eigen handtekening kunnen toevoegen.We rijden door tot aan de Crane Flat campground, niet zo erg ver van de ingang gelegen, en zetten onze tent op aan een mooi plekje onder de hoge sequoia-bomen. Het bovenzeil gebruiken we niet, het is hier warm genoeg om enkel met het muggennet te slapen.

We rijden meteen enkele minuten verder naar het beginpunt van een korte wandeling tot Tuolumne Grove, waar we de eeuwenoude en massieve sequoia-bomen kunnen bewonderen. Sommige bomen zijn zo groot dat er een tunnel door gegraven is om er onderdoor te stappen. We zien al meteen een hert grazen en talrijke eekhoorns.


Na een korte maar vermoeiende bergop terug naar de auto, rijden we verder tot Yosemite Valley. Onderweg stoppen we meermaals voor de prachtige uitzichten op El Capitan en Half Dome.
We stoppen aan het visitor center en kopen hout in de winkel. Op de terugweg stoppen we even aan Valley View, een uitzichtspunt aan de Merced River waar de ondergaande zon voor een adembenemend mooi tafereel zorgt.
Op de camping koken we een lekker verse spaghetti en maken we ons gereed voor een eerste nacht onder de sterrenhemel en hoge bomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s