Zuidwest USA – dag 14 – Fairyland loop trail

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route:  Bryce Canyon

Afstand:  /
Activiteiten: Fairyland loop trail hike
Weer: warm en zonnig
Overnachting: Sunset campground, Bryce NP

Het is koud wanneer we wakker worden, veel zin om uit de slaapzak te komen hebben we niet. Maar dan denken we aan dat ontbijt dat we zouden gaan eten in een toffe diner, en dan gaat het opstaan al vlotter. 

In het Bryce Canyon Pined Restaurant iets buiten het nationaal park, nemen we een stevig ontbijt: french toast, spek, eitjes, mashed potatoes,… de calorieën vliegen erin, zo ook de refill koffie die maar blijft komen. Omdat het eten wat op zich liet wachten (voor ons belgen nochtans een heel normale wachttijd), krijgen we 10% korting van de superlieve dienster. Die amerikanen toch, alles moet altijd zo snel gaan op restaurant…
IMG_7824
Met goed gevulde magen zetten we aan voor een van de langere en meer uitdagende wandelingen in Bryce NP: de fairyland loop trail, 13km op en neer tussen de hoodoos op een kronkelend pad. 
 
Omdat we, zoals bij alle wandelingen in Bryce NP, hoog beginnen (2360m), gaan we eerst bergaf, door een erg mooi landschap van rode, oranje en witte rotsformaties. Algauw gaat het pad weer omhoog en omlaag, van links naar rechts, zich een weg banend tussen de hoodoos. Het is nog vroeg maar de zon en de inspanning doen de temperaturen flink stijgen: we drinken veel water en maken ons petje nat om het hoofd koel te houden. 
IMG_8552
IMG_8542
IMG_8556
IMG_8564
We klimmen terug uit het dam richting de rim, maar dit gaat redelijk vlot want de klim is erg geleidelijk. Wanneer we terug boven zijn, rest er ons enkel nog de loop te vervolledigen via de rim trail, die alweer op en af gaat en ons terug bij ons startpunt, Fairyland Point, brengt. We hebben drie uur gewandeld over 13 km en zowat 500 hoogtemeters, het vele hiken is duidelijk goed voor onze conditie!
 
Zo rond de middag gaan we douchen aan de general store en eten we een hotdog. Daarna hebben we zin om een namiddag te nietsen, daarvoor dient vakantie toch? We wassen nog snel wat kleren en houden ons daarna een hele middag zoet met lezen, dutten en spelletjes. 
IMG_8573
’s Avonds gaan we gaan eten in de Bryce Canyon Lodge om onze eerste trouwverjaardag te vieren met heerlijke crabcakes en bison stew. We sluiten de avond af bij de warmte van het kampvuur onder een alweer schitterende sterrenhemel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s