Lac du Lauzon

Onze eerste bergwandeling met baby Alice (3 maand) is een klassieker en leent zich goed voor een wandeling met kinderen. Ondanks de hittegolf genieten we alle drie (Alice vooral al slapend) van de stevige wandeling en de prachtige uitzichten.


Route: Chalet Gioberney – Lac du Lauzon – Chalet Gioberney
Afstand: 7 km
Hoogtemeters: +652m/-659m
Weer: zonnig en snikheet


Omwille van de hittegolf vertrekken we zo vroeg mogelijk vanuit de camping richting Chalet de Gioberney, alwaar we de auto parkeren en een koffietje drinken terwijl ik Alice nog even voed.

Met een dosis caffeïne in ons lijf maken we ons klaar voor de wandeling: Alice gaat in de draagzak en krijgt nog een laagje zonnecrème terwijl we onze veters knopen en de wandelstokken erbij nemen (onmisbaar want met baby op de buik zie niet waar je je voeten neerzet).

We wandelen nog even in de schaduw in de wondermooie vallei maar al gauw komen we op een zigzaggend pad dat ons steeds hoger brengt terwijl ondertussen de temperatuur stijgt.

Na een uurtje stijgen hebben we het al veel te warm. We zoeken een plekje aan een boom en laten Alice nog eens drinken. Met die hitte en gezien we steeds hoger klimmen, willen we zeker zijn dat ze goed gehydrateerd blijft en stoppen we dus regelmatig voor een voeding. Ondertussen passeren geregeld wandelaars die allen superenthousiast zijn als ze Alice zien. Zo vertelt een oudere dame ons dat ze toen ze jong was ging de bergen in trok met haar baby in een mandje.

Vanop het pad hebben we een prachtig uitzicht op de vallei en de achtergelegen bergen.

Net wanneer we denken dat er geen einde komt aan het klimmen (onze conditie is duidelijk niet meer wat het geweest is), komen we op een soort van plateau met weidelandschap.

We volgen het pad en na een tijd komen we aan de Lac du Lauzon, het doel van deze wandeling. De omgeving is er wondermooi. We blijven even ter plekke maar willen niet te lang treuzelen want de zon wordt steeds feller en het wordt steeds warmer.

We keren via een ander pad via de Lac Bleu terug naar de Chalet de Gioberney en dalen in hoog tempo terug af in de vallei. Er is hier nergens schaduw en het is even zoeken naar een struikje waaronder ik kan zitten om Alice in de schaduw te voeden. Na deze laatste pitstop stappen we door tot aan de parking. Tijd om verkoeling te zoeken in de auto na deze uiterst geslaagde wandeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s