Cabane du Vaccivier

Met ons kersvers gezinnetje trekken we de bergen in voor een prachtige wandeling tot 2119m hoogte, een primeur voor baby Alice die het gelukkig allemaal wel vindt.


Route:  Chalet du Gioberney – Cabane du Vaccivier – Chalet du Gioberney
Hoogtemeters: +450m
Weer: zonnig en snikheet

Net als voor de wandeling naar de Lac du Lauzon, vertrekken we vanuit de Chalet du Gioberney, van waar we de richting volgen van de “Refuge du Pigeonnier”. De wandeling begint heel gemoedelijk en loopt langs een aangenaam pad doorheen de Vallon du Gioberney. We zijn heel vroeg vertrokken om de warmte voor te zijn en genieten van de ochtendlijke zonnestralen. Alice zit ondertussen lekker te dutten in de ergobaby draagzak op Ulrike’s buik.

Met een brugje steken we een riviertje over en het pad brengt ons steeds dieper de groene vallei in.Plots verandert het simpele pad in een stevige klim-en klauterpad waarbij we de nodige hoogtemeters verslinden. Heel leuk maar best wel uitdagend met een baby op de buik. Een misstap willen we nu niet doen, dus nemen we onze tijd om heel voorzichtig naar boven te klauteren. Het klauteren loont de moeite want na al dat kuitwerk komen we toe aan de Cabane du Vaccivier (2119m), een schuilhut in een grote rotsblok. We houden er halt voor een snack: in de schaduw van de rots geef ik Alice de borst terwijl we zelf een stuk baguette met kaas eten. Nadien zorgen we nog voor een propere luier voor Alice en nemen we even de tijd om te genieten van het alpiene uitzicht. Het is hier supermooi en we zouden hier wel willen blijven, maar we besluiten terug te keren naar het beginpunt. Het pad stijgt nog wel verder naar de Refuge du Pigeonnier maar het wordt steeds warmer en we willen ook geen enkel risico nemen qua hoogteziekte voor Alice. Hoe zeer we benieuwd zijn naar het vervolg van deze wandeling, we weten dat we de juiste keuze maken door op veilig te spelen en terug te keren.

Op de terugweg houden we nog even halt onder de schaduw van wat bomen voor opnieuw een voeding en pamperwissel en vervolgens stappen we in één ruk door tot de auto. Wat was dat alweer een fijne wandeling!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s