5 items die zeker niet mogen ontbreken als je op wintersport gaat met een baby

on

Ga je deze winter op wintersport met je baby? Dan mogen deze items zeker niet ontbreken in je valies of autokoffer. Wij hadden ze alvast niet kunnen missen tijdens de skivakantie met onze 10 maand oude dochter Alice.

Slee voor baby/peuter

Dat een slee leuk is om in snelheid hellingen mee af te dalen wisten we uiteraard wel, maar een slee blijkt ook een bijzonder handig vervoersmiddel te zijn. Een koets of buggy voortduwen in de sneeuw is niet bepaald wat bij me opkomt als ik aan vakantie denk, op dat vlak is een slee gewoon veel handiger: het glijdt goed en je kan er heuse wandelingen mee maken. Wij kozen voor een slee van de Decathlon met een zitje met schouderriempjes en een trekkoord dat zowel vooraan (voor het vooruit trekken) als achteraan (om de slee tegen te houden bij het afdalen) kon vastgehouden worden. Heb je zo een houten klassieke slee? Dan kan je gewoon de maxi cosi erop vastbinden met spankoorden, grote broer of zus kan er zelfs nog bijzitten!

Skipak

Zo een kleine baby beweegt nog niet veel zelf, kan zijn lichaamstemperatuur minder goed regelen en kan ook nog niet aangeven wanneer hij het te koud heeft. Redenen genoeg dus om je lieveling heel goed in te duffelen en lekker warm te houden. Een water- en winddicht sneeuwpak is dan ook een must! Probeer eind maart-begin april rond te kijken in de gespecialiseerde winkels, dan kan je vaak superkortingen scoren (al moet je dan wel al de maat kunnen inschatten voor de komende winter). Wij kochten dit skipak in de AS adventure en waren daar zeer tevreden over.

Draagzak

Zowat op elke vakantie gaat hij mee: onze draagzak van Ergobaby. Ook op skivakantie hebben we het ding intensief gebruikt. Ideaal om stevige wandelingen mee te doen en bovendien heeft je baby het lekker warm zo dicht tegen je aan. Bovendien heeft Ergobaby ook een winterbescherming met binnenvoering van fleece en waterdichte buitenlaag, ideaal wanneer het heel koud is en/of sneeuwt.

Zonnebril

Als het weer wat meezit kan je genieten van de zon op de glinsterende sneeuw. De ogen van je baby zijn extra gevoelig voor dat felle licht. Een degelijke zonnebril voor baby’s mag dus zeker niet ontbreken in je valies. Trekt je baby het ding meteen weg als je het op z’n hoofdje zet? Wat hier hielp is om ze even af te leiden als je de zonnebril opzet (een ipad doet wonderen) , totdat ze vergeet dat die zonnebril er is.


Zonnecrème

Ook al is er wellicht niet veel huid dat niet bedekt is met een muts, sjaal, wanten,… toch is het heel belangrijk om de (zichtbare) huid van je baby goed te beschermen tegen de zon. Een aangepaste zonnecrème met hoge factor is dus onmisbaar. Wij zijn heel tevreden van de zonnecrème van Naïf, die geen schadelijke producten bevat en werkt met natuurlijke filters.

Wat vind jij onmisbaar op skivakantie met een baby?

Dit is geen gesponsorde blogpost. De producten die hier worden vermeld, vermelden we louter en alleen omdat we enthousiast zijn over hun gebruik.

Lees ook: Op skivakantie met een baby, kan dat wel?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s