Japan – dag 16 – Het oude Tokyo in Asakusa

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: Tokyo
Activiteiten: wandelen in Asakusa en Shibuya
Overnachting: Airbnb Tokyo

Onze laatste vakantiedag spenderen we in Tokyo zelf. We starten de dag met ochtendgymnastiek op Japanse kindertv (met dansende en zingende rijstballen, je kan het zo gek niet bedenken) en nemen na het ontbijt de Tokyo metro naar Asakusa.

De juiste metro-ingang vinden in het station van Shibuya is alweer een hele uitdaging, we moeten wel vier keer van verdiep veranderen en het is elke keer zoeken naar de lift. Vandaag zijn we met de buggy op stap, handig om spullen in kwijt te kunnen en de rug wat te sparen, maar je verliest er wel veel tijd mee door telkens de lift te moeten vinden.

Als we eenmaal de juiste ingang hebben gevonden, kopen we een ticketje en zoeken we het juiste platform. Het is al voorbij 9u maar toch is het nog erg druk op het platfotm. We laten de eerste passerende metro voor wat het is en kunnen zo een plekje bemachtigen op de volgende metro. Na een rit van zo’n 30-tal minuten, bereiken we Asakusa, het eindstation.


We volgen de horde toeristen in de richting van de Senso-ji tempel. De weg ernaar toe is een lange rij opeenvolgende souvenirwinkels. We kopen wat souvenirs en een Hello Kitty-speeltje om Alice bezig te houden tijdens de terugvlucht van morgen.

Van hieruit kunnen we goed de Tokyo skytree zien, een immens hoge toren die boven alle gebouwen uitkomt.

De Sensoji-tempel is een heel indrukwekkende, ietwat bombastische tempel. Alice vindt het weer erg leuk om rond te lopen en overal op te kruipen. Ze heeft weer veel succes en krijgt een doosje chocolaatjes van een oude man, zomaar. Dit zal het achtste spontane cadeautje zijn dat ze hier krijgt!


Binnen in de tempel doen we een wens door Alice te laten schudden met een metalen koker tot er een stokje uitvalt. Op het stokje staat een nummer in Japanse tekens. Met enige moeite zoeken we de overeenkomstige schuif en daaruit nemen we een blaadje met ons orakel. We hebben geluk en hebben een goed orakel getroffen, het blaadje kunnen we bijgevolg bijhouden en al onze wensen zullen uitkomen. Bij een slecht orakel moet je het blaadje aan een touwtje knopen.

Na het bezoek aan de tempel wandelen we in de gezellige nabijgelegen straatjes. We houden halt voor een lunch in een sushi restaurant met een lopende band. We smullen van heerlijke sushi, vooral die met gegrilde tonijn is superlekker.

We kunnen het echter niet te lang maken want Alice is echt toe aan een middagdutje en zet het kot zowat op stelten. Met schaamrood op de wangen verlaten we het restaurant en wandelen we in de omgeving tot ze in slaap is. Ondertussen stappen we elke drugstore en convenient store binnen die we passeren, op zoek naar een klein pakje luiers om morgen nog rond te komen, maar tevergeefs: ofwel hebben ze geen luiers, ofwel zijn het gigantische pakken. De baby-rayons zijn ook altijd heel kleurrijk al ziet het baby-eten er ons niet zo smakelijk uit.

We nemen de metro terug naar Shibuya, waar we op zoek gaan naar een plek waar Alice nog wat kan spelen. We kiezen een cat café uit (cafe MoCha), maar helaas mogen kinderen onder 13 jaar er niet binnen, flauw!

We wandelen dan maar wat rond in Shibuya, doen nog wat shopping, vinden een klein pakje luiers en keren dan op tijd huiswaarts, met een stopje aan een supermarkt om avondeten in te slaan.

Thuis beginnen we alvast aan de uitdaging van de valies. Er is een hoop gerief dat we mee hadden dat ondertussen op is (luiers, fruitzakjes, poedermelk, snacks,…), maar we hebben ook wel wat spulletjes gekocht die de vrijgekomen ruimte weer innemen. Gelukkig slaagt Ulrike er weer in om alles zó te organiseren dat de valies toe geraakt.

Ons laatste avondeten in Japan bestaat uit gyoza, sobanoedels, udonnoedels en groentjes. We gaan al dat lekkers hier missen, dat is zeker!

Om negen uur liggen we al alledrie in bed, want morgen moeten we er al om 5u uit om de vlucht te halen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s