6 items die niet mogen ontbreken als je gaat kamperen met een baby

Ga je deze zomer kamperen met je baby? Voeg dan zeker deze handige spullen toe op je paklijst, wij hadden ze alvast niet kunnen missen tijdens de kampeervakantie met onze dochter van drie maand oud:

UV-tentje

Een UV-tentje is superhandig op vakantie met een baby: het neemt niet veel plaats in, het beschermt je baby tegen de zon, wind en muggen en hij kan er comfortabel in spelen en slapen. Sommige ouders gebruiken dit zelfs als reisbedje. Je vindt zulke tentjes in alle formaten en prijzen, de bekendste is de Deryan tent. Wij kozen voor een gelijkaardige tent van het merk Ludi (zie foto) omdat die te krijgen was in de babywinkel van onze geboortelijst. Kies vooral voor een tent dat compact opvouwbaar is met muggengaas, UV-werende stof, een matrasje en voldoende verluchting.

Relax of stoel

Als je baby nog niet zelfstandig kan zitten, is de Babybjörn relax superhandig om op vakantie mee te nemen: de relax is inklapbaar en neemt dus niet veel plaats in in je koffer.  Dankzij de relax kan je baby rondkijken en wat rechtop zitten na de voeding in plaats van hele tijd neer te liggen of in je armen/draagdoek te vertoeven. Zo heb je even je handen vrij om te koken terwijl je kindje vanop een veilige afstand toekijkt. Is je kindje al wat ouder en kan het al zelfstandig zitten, dan is de ANTILOP eetstoel van ikea heel handig om mee te nemen op de camping.

Draagzak of draagdoek

Onze kampeervakantie had niet zo’n succes geweest zonder onze  draagdoek en de draagzak van Ergobaby. De draagdoek gebruikten we vooral op de camping om Alice rustig te krijgen tijdens haar avondlijke huiluurtjes, de draagzak daarentegen gebruikten we voor onze wandelingen in de bergen. Beiden waren absoluut onmisbaar!

Bademmer

We namen onze bademmer mee om Alice te kunnen wassen op de camping. Uiteindelijk bleek er op de camping de nodige voorzieningen te zijn om Alice te wassen, maar de bademmer deed toch dienst om onze drank koel te houden en om onze voeten af te koelen toen we het te warm hadden. Bij nader inzien zouden we nu ons opvouwbaar babybad van Stokke meenemen, omdat dat een stuk compacter is.

Warme slaapzak

In het verslag van onze kampeervakantie kan je lezen dat we op enkele dagen tijd geconfronteerd werden met een hittegolf én met vriestemperaturen. Wat waren we blij dat we een dikke winterslaapzak mee hadden voor Alice! Ook al ga je kamperen in een zuidelijke bestemming, neem voor de zekerheid toch een warme slaapzak mee: de nachten kunnen immers snel afkoelen!

Picknickdeken

Onmisbaar op de camping: een picknickdeken. Zeker als je een baby mee hebt dat nog niet kan zitten maar wel al begint te rollen en graag rondom zich heen kijkt. We legden Alice vaak op het picknickdeken onder de schaduw van de bomen en dan keek ze vol verwondering naar de bewegende blaadjes in de boom: een betere mobiel kun je je niet inbeelden!

Dit is geen gesponsorde blogpost. De producten die hier worden vermeld, vermelden we louter en alleen omdat we enthousiast zijn over hun gebruik.

Lees ook: Kamperen met baby, onze tips voor een geslaagde vakantie en Kampeer- en wandelvakantie met baby in de Franse Alpen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s