Québec – dag 11 – tussen stad en natuur

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: /
Activiteiten: bezoek aan Québec city en kanotocht
Overnachting: EXP chalet, Parc National de la Jacques Cartier

Op basis van de weersvoorspellingen (vandaag regen en morgen zon), besluiten we om vandaag de stad Québec te verkennen. Eigenlijk hebben we zin om gewoon twee dagen in het nationaal park te vertoeven, wij zijn eerder natuurliefhebbers dan city-trippers, maar je kan toch moeilijk vlakbij Québec city zijn zonder er een bezoekje aan te brengen…

We laten dus de natuur even voor wat het is en rijden de stad in, waar we de auto parkeren in een parkeergarage vlakbij het oude centrum.

We wandelen een tijdje door de oude stad maar vinden het erg toeristisch. De gebouwen zijn natuurlijk heel erg mooi, maar we passeren de ene na de andere souvenirwinkel en het is er druk door de vele toeristen. Voor het eerst deze reis horen we meer Engels dan Frans.

Een goede cappucino on the go kan ons echter wel bekoren en al gauw belanden we in een hippe burger-restaurant, Chez Victor, waar vooral locals te vinden zijn. Ulrike bestelt er een poutine poulet-buffalo en ik kies voor de everzwijnburger met portobello en oude kaas, beiden heel lekkere gerechten. Alice smult ondertussen van een “poulet-pané” en is nog altijd aan het eten wanneer onze borden al lang op zijn.

Na het eten willen we terugkeren naar het nationaal park, maar dat is buiten Alice gerekend die in slaap valt in de buggy. Dan maar wat rondwandelen en rusten op een bankje. Net voordat we terugkeren krijgen we nog een regenvlaag over ons heen.

Eenmaal terug in de natuur huren we een opblaasbare kano (want die zijn stabieler dan een gewone kano) om ermee op het rustige deel van de rivier te varen. Het weer is helemaal opgeklaard, dus dit is het ideale moment hiervoor. Alice is helemaal opgewonden maar na een kwartiertje heeft ze het gehad en wil ze zwemmen. Zo gezegd, zo gedaan, en dus zwemmen we nog een tijdlang in het frisse water van de rivier.

Bij thuiskomst steekt Ulrike het kampvuur aan om er de ribbetjes en patatten op te bakken. We eten met z’n allen gezellig buiten en Alice eet voor het eerst geroosterde marshmallows.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s