Québec – dag 13 – comfort opzoeken in een grootstad

Klik hier voor een overzicht van de reis.

Route: /
Activiteiten: rijden naar Montreal
Overnachting: Airbnb appartement in Westmount,Montreal

Vandaag laten we de natuur voor wat het is en begeven we ons richting Montreal, de tweede grootste stad van Canada (na Toronto) en na Parijs ook de grootste Franstalige stad ter wereld.

We checken uit uit het nationaal park de la Jacques Cartier en stoppen meteen in het nabijgelegen dorpje Stoneham-et-Tewkesbury aan de populaire Franse bakkerij “Pascal le Boulanger”. We kijken onze ogen uit van al dat lekkers en kopen een paar uitzonderlijk smakelijke ontbijtkoeken (een amandelcroissant en een pecan-maple syrup-croissant), een cappucino en een “baguette gourmande” met kaas en spek als lunch onderweg.

We rijden via Québec door naar de autoroute 40, die parallel aan de Saint-Laurent loopt. Het rijden gaat vlot en aangezien de kindjes de hele tijd slapen rijden we (lees: Ulrike) in één ruk door. De aankomst in Montreal verloopt wat moeilijker want door werken missen we de juiste afslag en zitten we vast in de file, maar uiteindelijk komen we na een rit van 4 uur toe aan het appartement in Westmount dat we via Airbnb hebben geboekt.

Het koppel dat er normaal woont met hun twee dochters van 2 en 4, is op reis maar de mama ontvangt ons hartelijk en geeft een rondleiding van het gigantische appartement. Als je ooit in Montreal zou verblijven met kinderen, check dan zeker of het appartement beschikbaar is want het is echt een aanrader!

Na de beperkte ruimte van de chalet in Jacques Cartier is dit echt een verademing: grote living en kamers genoeg voor iedereen, massa’s speelgoed, een grote keuken, een bad, wasmachine, vaatwasser, wifi… Alice voelt zich meteen thuis en leeft zich uit met het speelgoed en ondertussen rusten we even uit op de grote zetel.

In de late namiddag gaan we op verkenning in de buurt. Het appartement is gelegen in Westmount, een buitenwijk van Montreal waar de voornamelijk Engelstalige upperclass woont. We worden overal in het Engels aangesproken ondanks het feit dat alle borden/panelen/… in het Frans staan, een gevolg van de strenge taalwet die stelt dat alle gevelteksten en reclameborden uitsluitend Frans mogen bevatten. Zo heet de Kentucky Fried Chicken (KFC) in Québec PFK: Poulet Frit de Kentucky.

We wandelen langs de statige huizen tot de Rue Sherbrooke waar alle winkels en restaurants zijn. In de Metro doen we inkopen en in het ijssalon Bilboquet stoppen we even om wat af te koelen met een heerlijk ijsje want het is hier 32 graden en er is geen zuchtje wind.

’s Avonds eten we afhaalsushi en gegrilde groentjes met rijst in ons appartement en gaan de kindjes in bad. Wanneer ze in bed zitten, kijken wij nog naar een aflevering van OITNB.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s